ФЕМИБИОН ЗА БРЕМЕНИ ЖЕНИ

ФЕМИБИОН® ЗА БРЕМЕНИ 1 и ФЕМИБИОН® ЗА БРЕМЕНИ 2
Најпродаваниот витамински препарат во Европа за
бремени жени ФЕМИБИОН во аптеките до Вас.

ПРОИЗВОДИ

Контакт
  femibion badge 400x400

  НОВО ВО АПТЕКИТЕ

  Вашиот Femibion со нова формула!

  Овозможете го најдоброто за Вас и Вашето бебе!

  Femibion® 1/ Фемибион® 1 – Додаток на исхрана со комплекс витамини и минерали кои претставуваат дополнителен извор на овие биоактивни соединенија, наменет за жени во тек на планирање на бременост и во тек на рана бременост (прв триместар – до 12 недели)…

  Femibion® 2/ Фемибион 2 – Додаток на исхрана со комплекс витамини и минерали кои претставуваат дополнителен извор на овие биоактивни соединенија, наменет за жени во тек на второ и трето тримесечје од бременоста (13–40 недела) и во период на доење…

  demo

  За ФЕМИБИОН

  Фемибион® 1 и 2

  Овие Фемибион производи се додатоци на исхрана кои треба да се користат како додаток, а не како замена за разновидна и урамнотежена исхрана и здрав начин на живот.
  * Фолат (фолна киселина и Метафолин) придонесува за нормално формирање на крвта и процес на поделба на клетките, како и раст на мајчиното ткиво за време на бременоста, вклучително и формирање на плацентата. Плацентата го снабдува вашето неродено бебе со основни хранливи материи што му се потребни на бебето. Дополнителниот внес на фолна киселина го зголемува нивото на фолати на мајката. Ниското ниво на фолати на мајката е еден од факторите на ризик во развојот на дефекти на нервните цевки во фетусот во развој. Затоа, се препорачува жените да земаат 400 μg додатоци на фолна киселина на ден во период од најмалку еден месец пред и до три месеци по зачнувањето. Асоцијацијата помеѓу нискиот статус на мајчините фолати како важен фактор на ризик за дефекти на нервните цевки е научно докажана. Постојат дополнителни фактори на ризик, затоа менувањето на еден од факторите што не може во секој случај да има корисен ефект.

  Купи ги производите online

  Фази

  Планирање

  Спремни сте да бидете мајка?

  Бременост

  Заљубена сум во своето бебе и пред го видам..

  Мајчинство

  Кога ќе станеш мајка, ја осознаваш силата која не си знаела дека ја имаш, но се справуваш и со грижи кои не си знаела дека постојат.

  Фемибион

  Драга мамо, ти благодарам!

  Контакт Форма

  Контактирајте не со потполнување на следнава контакт форма.
   Пријавете се за нашиот Newsletter!